Mikro

Om afdelingen

Email: 
Ledere: 
Brian Wohlert

Gruppen

øspejderne i Holbæk, Ragnar Lodbrogs Sønner er en af Danmarks ældste og største søspejdergrupper.

Der er for tiden ca. 80 aktive medlemmer af gruppen. Medlemmerne er inddelt efter alder i grupperne: Minier 8-10 år Juniorer 11-12 år Spejdere 13-16 år Seniorer 17-22 år.

Som søspejder arbejder vi som andre spejdergrupper med spejderprincipper om samarbejde mm.  Vi gør det bare på eller ved vandet og med maritime aktiviteter som omdrejningspunkt. 

Hos søspejderne udvikler vi gennem leg, aktiviteter, samvær og undervisning, vores medlemmer til at blive dygtige ansvarsfulde fritidssejlere.

Opgaverne og ansvaret for medlemmerne vokser med alderen og efterhånden får børnene mulighed for at lære at sejle et skib, navigere, lede et mandskab, samt vedligeholde og reparere udstyret.

Men først og fremmest går det hele ud på at have det sjovt, at være sammen med andre og at få en masse gode oplevelser.

Skulle du have fået lyst til at prøve at blive søspejder er det bedste du kan gøre at møde op ved søspejderstationen Finsings Plads nr. 1, 4300 Holbæk en mandag eller torsdag kl. 19.00. Så kan man få lidt syn for sagen, og der vil altid være nogen man kan stille alle sine spørgsmål til. 

Vi ses på havnen!!

Søspejderne er en del af Det Danske Spejderkorps / de blå spejdere i Danmark. Det betyder blandt andet, at der skal være plads til alle, uanset køn, sprog, religiøs eller politisk overbevisning.

Som blå spejder lærer man at arbejde sammen med andre, at respektere hinanden, og som selvstændigt menneske at tage et medansvar for samfundet, og den verden vi lever i.

Mere om Det Danske Spejderkoprs på www.dds.dk